سالی بدون فرزين
امسال سال تحصيلی دانشگاه در شرايطی آغاز ميشود که جای يک نفر خيلی خيلی خالی است. هيچ يک از شاگردان خانم فرزين خاطره روز اول دانشگاه و کلاس ايشان را فراموش نمی کنند. زنگ صدای دلپذير او هنوز در گوش همه ماست... دانشجويان جديد او افسوس می خورند که چرا شاگرد چنين فرزانه ای نبودند؟ و شاگردان او افسوس می خورند که چرا ديگر فرزين ندارند؟ ياد و خاطره استاد گراميمان هميشه گرامی و جاويدان.
از عجايب فناوری اطلاعات
برنامه اى نوشته شده است که ميتواند صداى تايپ يکنفر روى کيبورد را به مدت 10 دقيقه گوش کند و آنگاه 96 درصد آنچه تايپ شده را سرهم کرده و متن نمايد. اين تکنيک برمبناى ساده اى بنا نهاده شده است که ميگويد بين تايپ حرف a و حرف t ، تفاوت وجود دارد.که اصول کار با تمرکز روى طبل کنگو بسط داده شده است. اگر روى بخشهاى مختلف پوست اين طبل بزنيد، صداى متفاوتى خواهيد شنيد. چون زير صفحه کيبورد هم يک پوسته قرار گرفته است پس محل هر کليد ميتواند صداى مشخصى توليد کند. بدين ترتيب صداى کيبورد تايپ ميشود. آی تی ايران
سرقتهای عصر جديد
يک لپ تاپ دزديده شده که حاوى اطلاعات مهم 98 هزار دانشجوى فارغ التحصيل شده دانشگاه هاى برکلى و کاليفرنيا بود سرانجام توسط پليس کشف شد. اين کامپيوتر روز 11 ماه مارس توسط فردى که وارد بخش ويژه اين دانشگاه شده بود به سرقت رفت. پليس در اين زمينه يک جوان 18 ساله را دستگير کرده که اين کامپيوتر را به قيمت 300 دلار از زنى که هويت آن هنوز شناخته نشده خريدارى کرده است.
اين جوان 18 ساله اين لپ تاپ را به قيمت 1600 دلار از طريق سيستم حراج eBay به مرد ديگرى فروخت. سيستم دزدگير هم اکنون روى بسيارى از لپ تاپ هاى جهان وجود دارد و بسيارى از لپ تاپ هاى دزديده شده از اين طريق ردگيرى مى شود. آی تی ايران نکته: لپ تاب خودرا در اتاق تنها نگذاريد!
جلسه دفاع و چند ابهام
امروز يک جلسه دفاع از رساله که متعلق به يکی از دانشجويان کارشناسی ارشد مشاوره بود برگزار شد. در انتهای پرسش و پاسخ اين جلسه از دانشجو پرسيده شد که چرا در بخش منابع و ماخذ نام کتاب و مجلات را بولد کرده ايد؟ در صورتيکه نبايد اين کار صورت بگيرد. مساله دوم اين بود که چرا در ارجاعات به نويسندگان مثلا گفته ايد ديويی و ديگران در صورتيکه بايد به طور کامل نام نويسنده آورده شود هر چند هم ده نويسنده در کار مشارکت داشته باشند. حال سوال اين است: بالاخره بايد چه کرد؟ آيا شيوه ای مستند را نميتوان پيشنهاد کرد که همه رساله ها برای استناد به مراجع و منابع خود از آن استفاده کنند و اين مسائل در سر جلسه دفاعيه مطرح نشود؟ مثلا گفته شود که همه از ای پی ای استفاده کنند يا از شيکاگو و غيره. و جالب است که اين مسائل نيز بر نمره دانشجو تاثير گذار ميشود...
باز هم دفاع
گفتيم که اواخر شهريور و اوايل مهرماه دفاع باران است. سی شهريور دفاع از رساله کتابداری توسط آقای جهانشاهی برگزار ميشود. منتظر گزارش کامل آن باشيد.
تيم جامعه اطلاعاتی بدون کتابداران رفت؟
اولين گروه اعزامي به اجلاس صبح راهي ژنو شدند كه مهندس «جهانگرد» ، دبير شوراي عالي اطلاع رساني و «عبدالمجيد رياضي» معاون جديد فناوري اطلاعات وزارت ارتباطات از جمله اعضاي اين گروه اعزامي هستند. در روزهاي آتي نيز اساتيدي از جمله دكتر «كاظم معتمد نژاد» پدر علوم ارتباطات ايران و يك تيم كارشناسي از اعضاي وزارت ارتباطات و وزارت امور خارجه در اجلاس حضور خواهند داشت. شايان ذكر است يك گروه نيز سهماز سازمانهاي جامعهي مدني ايران در اين نشست شركت ميكنند. جام جم. آيا از کتابداران(اساتيد کتابداری) کشور کسی در اين اجلاس حضور نمی يابد؟
پديد آورنده ايميل
بيش از سي سال قبل، ريموند تاملينسون، نخستين ايميل را از طريق چيزي شبيه ماشين تحرير تايپ كرد و روي شبكهاي فرستاد كه به مثابه يك واسطه، چند كامپيوتر محدود را به هم متصل مينمود. اين كامپيوترها در كنار يكديگر بودند. اما اين موفقيت چنان اهميتي داشت كه به سرعت فراگيرشد و در اندك زماني، همه كساني كه به نحوي به شبكه آرپانت متصل بودند، شروع به ارسال پيامهايشان كردند.نخستين ايميل بين دو كامپيوتري كه در كنار يكديگر قرار گرفته بودند (شكل) تبادل شد. البته دو كامپيوتر مذكور از طريق شبكه آرپانت با يكديگر مرتبط بودند. در آن زمان نامهاي دامنه و يا NDS وجود نداشت. ادامه...